Hvid-sten

Herunder kan du læse spørgsmål fra borgernes og vores svar:

----------------------

"hvad står navnet Hvid-sten for?"

svar: "Tak for spørgsmålet. Navnet Hvid-sten hentyder til flere ting: Navnet opstod, som modsætning til "blackstone" - Hvid-sten, da listen opstod bl.a. pga. blackstone-skanddalen på Frederiksberg.

Ganske som Hvidstensgruppen gjorde oprør, gør vi oprør mod en mildt sagt rådden kultur på rådhuset på Frederiksberg, og et bystyre, der har siddet med total magt alt for længe, og som træder på de svageste, fremfor at hjælpe dem. Vi hentyder også til de mange skandaler på Frederiksberg de senere år, i bl.a. familieafdeling, omkring borgmesteren, skandaler i jobcentret, boligskandaler, herunder boligfonden og Blackstone-skandalen"

Jeg (Per), havde en morfar, der var i modstandsbevægelsen, min farmor var alene med 3 børn i en lille hjem besat af en dusin tyske soldater, mens manden var væk i arbejdslejr. Jeg har familie, der var på Omaha beach på D-dag, og jeg har selv været 8 år i forsvaret. Jeg synes Hvid-sten er et passende navn, hvor man viser ære overfor historien, og viser, at vi også i dag bør gøre modstand, hvis nogen styrer med totalitær magt, og folk skades, ja, endda dør af det.

Hvide Sten

-------------

"Skal skatten hæves, for at nå jeres mål?"

"Nej. Og det er der 4 gode grunde til.

1) Udligningsreformen gør det ikke videre attraktivt at hæve skatten, da pengene kan ende ved en helt anden kommune

2) det er loft på mange udgifter - styret af folketingets love (anlægsloft)
3) FRB er en meget rig kommune

4) netop fordi vi er så rige, og fordi pengene bruges forkert, er det rigeligt rum til at gennemføre fornuft. Meget af det vil resultere i besparelser. At man hjælper en borger korrekt fra start, kan spare dem mange år, ofte årtier i en sump i det offentlige system, hvor de ikke bidrager og modtager støtte. Jeg har selv set mange sager, hvor den rette hjælp til borgeren havde koster et 6 cifret beløb, men en tosset sagsbehandlings og silotækning gjorde det kostede et 7 cifret beløb. Forbyggelse og den rette hjælp til at få borgeren på ret køl, er altid en god investering. Både moralsk og økonomisk.

mvh Per

-------------

Spørgsmål og svar ældresagen:
Vil du sikre at hjemmehjælpsmodtagere har faste hjælpere, så det ikke bliver en banegård?
Vil du sikre at plejepersonalet har tid nok til at behandle beboerne som mennesker?
Vil du fjerne minuttyraniet i hjemmehjælpen?
Hvordan er din holdning til ældre og trafik?
Tiltag, der kan forbedre forholdene for ældre.

Svar:
Det er egentligt trist, at de 3 første spørgsmål overhovedet skal stilles. Det skal naturligvis være i orden. Det er afgørende, at man har nogle få faste hjælpere. Derved opnås, at man bemærker, hvis der pludseligt sker ændringer hos den ældre eller i hjemmet. Det giver tryghed og nærhed, at have de samme personer i sit hjem og modvirker ensomhed. Og især for demente, kan det være skræmmende, når der kommer nye personer.
Vi bør gøre ældreplejen mere spændende og sikre at ansatte har glæde i arbejdet. Dette spreder glæde til de ældre, og vi ser færre sygedage for alle parter.
I forhold til trafik, bør vi få gjort noget ved, at så mange kører meget hensynsløst. Det gælder især WOLT bude, mange unge der kører på løbehjul på fortov m.v. , og en del cyklister bryder konstant færdselsreglerne og tænker ikke over at mindre børn og mange ældre, ikke altid kan reagere hurtigt. Det kan ikke nytte, at vi har en trafik, hvor der aldrig gribes ind fra færdselspoliti
Generelt omkring ældre: Vi har alle brug for at føle vi er noget værd, at vi har noget at stå op til. Vi skal i højere grad gøre brug af al den livserfaring, viden og kunnen vi har i de ældre. Ældre skal behandles med værdighed, også på plejehjem. Ensomhed skal bekæmpes.
Vi bør gøre mere for at de forskellige generationer interagerer.
Vi bør afprøve de Hollandske modeller for alvor, såsom Buurtzorg-modellen, og der skal tænkes langt mindre i siloer og i stedet se på løsninger samlet, og i samarbejde med den ældre.
1 dag om kunne vi have et center, f.eks. på hospitalsgrunden, hvor en lang speciallæger og behandlere kan komme, og de ældre og øvrige borgere kan få en samlet gennemgang af sine problemer, så man kan overveje mere sammenhængende løsninger. Det sparer tid og penge for alle. Især for folk med gangbesvær o.l. er det en smart og lokal løsning.
Jeg har i øvrigt erfaring med området ved at have arbejdet i geriatrien på 3 hospitaler, og forsket i en kur mod parkinsons og alzheimers.